Isprobajte Microsoft Tips aplikaciju za Windows 10 #winwithwindows

Verujem da mnogi od vas koriste Windows 10 svakodnevno, ali i veoma površno, bez mnogo udubljivanja u sve ono što vam ovaj sistem pruža. Otud i mnoge paušalne ocene da je poslednje izdanje Windowsa ništa naročito i skoro isto kao i prethodni. Ipak, kada malo zagrebete ispod površine, vidite da je puno toga interesantnog, kako za početnike, tako i za naprednije korisnike.

Kako već 11. aprila stiže veliko “Creators update” ažuriranje sistema, a mnogo toga veoma slabo znate i o ovome što ste do sada imali prilike da koristite, preporučiću vam jednu Microsoft aplikaciju sa njihove prodavnice koja će vam uvek biti pri ruci i preko koje možete puno toga novog naučiti o sistemu instaliranom na vašem računaru.

Idite na Windows onlajn prodavnicu i potražite aplikaciju “Microsoft Tips” (Mikrosoft trikovi) i skinite je na računar.

Microsoft Tips

 

Kada ste je instalirali, pokrenite je, a zatim iz menija sa leve strane odaberite stavku koja vam je interesantna. U sekciji “Dobro došli” se nalaze neka uputstva za novajlije i početnike, prvenstveno oo osnovnih podešavanja sistema i periferija.

 

 

 

windows 10 welcome menu

 

Zatim je ispod sekcija “Šta je novo,” sa nekim naprednim osobinama koje su dodate u godišnjem ažuriranju (od prošle godine) a od 11. aprila ćemo dobiti i vodič kroz nove mogućnosti koje nam stiužu kroz “Creators update.”

Treća sekcija u meniju je “Pregledajte teme” i ona vam nudi obilje tema koje vas detaljno upoznaju sa pojedinim proizvodima, kako onima u sklopu Windows-a 10, tako i o Office-u ili Xbox-u, recimo.

 

windows 10 teme

 

I na kraju, tu je i sekcija “Pogledajte video tutorijale” koja je smišljena tako da na brz i zabavan način korisnika provede kroz nekoliko tema kao što su Windows Hello, podešavanje Microsoft naloga, saveti i pregled Start menija ili upoznavanje sa Windows Ink opcijom. Tu su još neke zanimljive teme poput tutorijala o Microsoft Edge pregledaču ili podešavanja miša i tastature i slično.

Odvojite malo vremena, instalirajte Microsoft Tips i saznajte koliko toga ne znate o ovom sistemu a može toliko toga da vam pruži.

Sve je smišljeno tako da bude brzo, kratko, jasno i zabavno, te vam neće ni oduzeti puno vremena za upoznavanje sa vašim sistemom na najbolji mogući način.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *