London ulaže 770 miliona funti u biciklističku infrastrukturu

London je najavio ulaganje koje bi glavni grad Velike Britanije trebao da dovede na  nivo biciklistički najrazvijenijih evropskih gradova, Amsterdama i Kopenhagena.

Sadiq Khan je obećao ulaganje od 770 miliona funti jer, kako kaže, želja mu je da građanima Londona ovaj vid transporta bude “bezbedan i očigledan.” Uprkos kritikama da novi gradonačelnik ne radi na razvoju biciklizma  u dovoljnoj meri kao njegov prethodnik, sadašnji ministar spoljnih poslova, Boris Johnson, ali i zbog brige oko rasta zagađenosti vazduha u prestonici, iz kancelarije Khan-a poručuju da imaju ambiciozne planove za podizanje broja biciklista.

Obećano ulaganje od 17 funti po glavi stanovnika godišnje, bi trebalo biti dovoljno da se na mapi najbiciklističkijih prestonica Evrope, London probije na treće mesto.

Među planovima se ističu dva nova superbiciputa, istok-zapad i sever-jug, koji su fizički potpuno odvojeni u odnosu na autoputeve visokim ivičnjacima i posebnom svetlosnom signalizacijom.

Prvi superbiciput koji je napravio bivši gradonačelnik, pokazao se kao pun pogodak i na toj ruti je za prvih 6 meseci, od kada je izgrađen, biciklistički saobraćaj povećan za čak 50%

Troškovi, koji predstavljaju 5.5% budžeta za transport glavnog grada Britanije, takođe pokrivaju i završetak i produženje superbiciputa koji je planiran da se uradi još dok je gradonačelnik bio Johnson. Takođe, obuhvataće i takozvane “mini-holandske šeme” u predgrađima, koje podrazumevaju smanjenje auto saobraćaja u rezidencijalnim kvartovima, kao i potpuno ukidanje u malim, zavučenim ulicama.

Sadiq Khan London

Khan je rekao da će održati obećanje i postati najbiciklističkije orijentisani gradonačelnik Londona u njegovoj istoriji:

“Sa do sada najvećom sumom novca izdvojenom za razvoj biciklističkog gradskog transporta, nastavićemo da radimo u narednim mesecima na daljim planovima razvoja infrastrukture, kao i na detaljnim planovima da London postane bezbedan za bicikliste svih generacija.”

I dok je nivo urbanog biciklističkog saobraćaja širom ujedinjenog kraljevstva na istom nivou već godinama, London beleži veliki broj novih biciklista, i to najviše zahvaljujući novim zaštićenim biciklističkim trakama (PBL – Protected Bike Lanes).

London se posmatra i kao vrsta nacionalne eksperimentalne šeme razvoja i prevođenja velikog broja auto vozača  na biciklanje, naročito u odlasku i dolasku s posla.

Statistički podaci londonskog sekretarijata za saobraćaj (TfL), objavljeni prošle nedelje, ukazuju na to da su superbiciputevi pun pogodak i da je na nekim deonicama i do 70% veći broj biciklista nego auto vozača na autoputu u istom smeru.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *