Reinstalacija

Pozove me komšija danas na telefon sa molbom da dođem da mu reinstaliram Windows . Ima puno virusa . Kaže NOD32 mu javlja . Hajde , rekoh . Ponesem diskove da i to završimo .
Dođem ubrzanim hodom do njega da to što pre odradimo i vratim se na TL 🙂 . Ponudi me on grickalicama i hladnim sokom . Upalim kompjuter , normalno se diže sistem . Kažem mu da ne vidim u čemu je problem a on kaže :-”Pa vidi , kada otvorim ovde NOD32 (klikne na NOD ikonicu u systray-u) i kliknem ovde (klik na link ‘6374’(link ka spisku virusa obuhvaćenih poslednjim update-om) na web stranici ove AV kompanije) on mi izbaci spisak virusa na kompjuteru !?

WTF you talking about !?

Čoveče , pa nije to spisak virusa na tvom kompu nego spisak virusa u njihovoj bazi obuhvaćenih novom zakrpom ! Od sada , dozvoljavam ti da me pozivaš samo kada ti se pojavi plavi ekran sa gomilom belih slova na njemu .

Mislim , ne mogu više da se odazivam komšijama na ovakve pozive . Naročito kada te poznaju samo kada im zatrebaš . A teško mi je da im naplatim bilo šta a znam da baš i nemaju para .

Ako se neko od vas prepoznao u liku mog komšije u ovom postu , čisto da zna kako se osećamo mi koji mu dođemo neki lokal serviseri iz komšiluka .

Pozdrav .

2 Comments

 1. 06/01/2012
  Reply

  Imao sam slican slucaj, lik me zove da mu reinstaliram komp kaze mnogo koci, ja dodjem vidim odlicno radi nema nista instalirano. Pitam sta koci? Kaze kad ukljucim mozilu mnogo koci. p.s. inace nema svoj net nego ima antenu pa hvata signal.

  • 06/01/2012
   Reply

   Ma ima bisera koliko hoćeš, ko će ih popamtiti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *