Vozi bicikl i ne razmišljaj o parkingu

Evo, zamalo da zaspim u radnoj stolici. Malo izmoren fizički a malo i što sam poranio danas. Mislim, poranio, ako se ustajanje u 9 ujutru može tako nazvati. Već oko 10:30 sam seo na bicikl i uputio se ka gradu da završim nekoliko stvari, uglavnom administrativnih.

Elem, napolju je bilo nula stepeni (mada, nula je nula, nema stepeni), mirno, bez vetra. Nekako, taman za bicikl. Od Koteža do Voždovca, zatim do Trga Republike, pa Tašmajdana, onda Krnjača, Kotež, Borča, pa nazad kući, sve ukupno 30 kilometara. Super vožnjica obzirom na spoljnu temperaturu. Znači, uprkos uvreženom mišljenju da je hladno, da sam ja lud i slično, ja sam bez problema završio sve što sam imao, odlično se rekreirao a sve to bez trošenja goriva, jurnjave za parkingom, nerviranja u saobraćaju i, što je najvažnije, zagađivanja vazduha.

Elem, povod da ovo napišem je bio Draganin status da je silno vreme izgubila jureći danas parking mesto po gradu, naročito garažama. Ne kažem da je baš Dragana mogla da ide biciklom da završi poslove koje je imala u centru, ali su to svakako mnogi mogli da urade danas, a i svaki drugi dan.

I kao što Dragana kaže na kraju posta: “Beograd i mogućnost parkiranja na više od 3 sata blizu centra? Šta je to? A sad mi kažite da mi tako i treba jer nisam išla prevozom ili taksijem,” da, bilo bi bolje da si išla taksijem ili gradskim javnim prevozom, naročito petkom popodne u Beogradu 🙂

Šalu na stranu, bicikl pod stražnjicu kad god možete i završavajte po gradu šta god možete, vremenski će vam biti manje-više isto, uštedećete pare za gorivo, nećete trovati vazduh, a i odlično je za živce. Nije bicikl samo za sportske rekreativne vožnje ili da se ide nedeljom na pijac, već za svaki dan.

I da, na biciklu nikada nije hladno ako se obučete kako treba. A to je otprilike isto kao da ste se obukli za pešačenje.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *